Novosti

Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova

Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova

Dana 10. studenoga 2017. potpisan je Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova za električne lokomotive serije 1 141 i 1 142 u vlasništvu HŽ Putničkog prijevoza. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza mr. sc. Željko Ukić te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić i član Uprave Đuro Đaković Strojna obrada Hrvoje Kekez. Ugovor se financira zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD). 

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 2.194.200,00 HRK bez PDV-a. Osovinski sklopovi iz ovog ugovora bit će korišteni kao agregatna zamjena čime će se povećati efikasnost poslovanja, odnosno smanjiti vrijeme zadržavanja lokomotiva izvan prometa. Ugovorom je definirana isporuka robe u roku od 120 dana.  

Prilikom potpisivanja ugovora Željko Ukić je istaknuo:

Ovo je sedmi ugovor koji potpisujemo za modernizaciju voznog parka HŽ Putničkog prijevoza, za koju su sredstva osigurana zajmom IBRD-a. Održavanje vozila nam je izuzetno važan segment poslovanja. Ukupna vrijednost ulaganja po ovim ugovorima je gotovo 72 milijuna kuna. Najviše me raduje što je i ovaj posao dobila domaća industrija, čime se daje dodatni doprinos hrvatskom gospodarstvu. HŽPP će i dalje ulagati u modernizaciju voznog parka kako bi osigurali što bolju kvalitetu usluge.

Hrvoje Kekez je istaknuo:

Naše poduzeće više od 40 godina proizvodi i održava osovinske sklopove i drago mi je da je naša stručnost u tom poslu udovoljila svim uvjetima ovog natječaja HŽ Putničkog prijevoza. Iako radimo i za druga tržišta u Europi, raduje nas proizvodnja za domaća poduzeća te se nadamo da ćemo i u budućem razdoblju jednako uspješno surađivati.

U sklopu zajma IBRD-a za financiranje Projekta održivog razvoja hrvatskoga željezničkog sektora, čiji je korisnik i HŽ Putnički prijevoz, financira se i obnova voznog parka radi poboljšanja njegove efikasnosti. Cjelokupni iznos zajma za HŽ Putnički prijevoz iznosi 43 milijuna eura.  

Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova :  
Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova :  
Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova :  
Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova :  
Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova :  
Novosti : Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova :  
Đuro Đaković Strojna Obrada :  Odobrenje za specijaliziranu radionicu od Ministarstva RH
Na temelju provjere o zadovoljavanju postavljenih uvjeta i normi, firma Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je u listopadu 2018. godine dobila produženje odobrenje za specijaliziranu radionicu održavanja osovinskih sklopova za željeznička vozila od strane Ministarstva RH.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Dozvola regulatornog odbora željeznica BiH za željeznički program Đuro Đaković Strojne obrade
Na temelju izvršenog audita od strane regulatornog odbora željeznica BiH,firmi Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. izdana je dozvola kojom se potvrđuje da su proizvodi željezničkog programa odobreni za korištenje na željeznicama na teritoiju BiH
Đuro Đaković Strojna Obrada : ĐĐ Strojna obrada d.o.o zasluženo dobila API 6A certifikat
ĐĐ Strojna obrada d.o.o. uspješno zadovoljila sve zahtjeve American Petroleum Institute te dobila certifikat API 6A za proizvodnju bušotinskih zasuna.
Đuro Đaković Strojna Obrada : ĐĐ Strojna obrada: Ulaganjem u nove tehnologije kvalitetno konkuriramo na globalnom tržištu!
Kako se unatoč krizi može i pozitivno poslovati pokazuju iz dana u dan i članice Đuro Đaković Grupe. Tvrtka koja je dobar primjer spomenutog je Đuro Đaković Strojna obrada koja od osnutka 2002. do danas proizvodi i uspješno nosi rame uz rame s tržišnom konkurencijom.
Đuro Đaković Strojna Obrada : ISPORUKA NAJVEĆEG ZUPČANIKA U POVIJESTI ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE
ĐURO ĐAKOVIĆ Strojna Obrada d.o.o. napravila je zupčanik promjera 3960 mm, koji od 1921.g. pa sve do sada nije napravljen u povijesti ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Isporuka novog reduktora za Adriu Čelik d.o.o.
Novi reduktor glavnog dizanja tereta dizalice D8 isporučen za Adria Čelik d.o.o., od strane ĐĐ Strojne obrade. Reduktor se ističe, između ostalih, povećanom nosivosti dizalice od 50 tona te mogućnošću rada u ekstremnim uvjetima.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Izlaganje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na InnoTrans 2016 u Berlinu
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. sudjelovala je i ove godine na Innotransu 2016. u Berlinu, vodećem svjetskom sajmu za transportnu industriju i tehnologiju.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Izlaganje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na InnoTrans 2018 u Berlinu
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. sudjelovala je i ove godine na Innotransu 2018. u Berlinu, vodećem svjetskom sajmu za transportnu industriju i tehnologiju.
Đuro Đaković Strojna Obrada : KONFERENCIJA: Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH
Susret gospodarstva, struke i politike u sektoru šumarstva i prerade drva u BiH i susjednim zemljama gdje su šume i šumski resursi od vitalne gospodarske važnosti.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Linija za proizvodnju peleta
Inovacija u firmi "Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o." - proizvodnja linija za proizvodnju peleta iz biomase
Đuro Đaković Strojna Obrada : Najbolja godina Đuro Đaković Strojne obrade nakon krizne 2009.
Zatvaranje tržišta, nemogućnosti plasiranja vlastitih proizvoda i gubitak kupaca neke su od glavnih posljedica trenutne krize u svijetu te glavni uzrok gašenje velikog broja poslovnih subjekata. Kako razviti strategiju uspješnog poslovanja te unatoč krizi poslovati s dobiti
Đuro Đaković Strojna Obrada : Nova oprema- za popuštanje napetosti vibriranjem
Tvrtka ĐĐ Strojna obrada d.o.o. je opremljena s novom modernom CNC opremom za VSR (popuštanje napetosti vibriranjem). Popuštanje napetosti se može obavljati na velikim zavarenim i drugim konstrukcijama teškim čak do 18.000 kg.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Novi petoosni borverk TOS MAXIMA I
Prateći strategiju ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu i tehnologiju, Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je investirala u kupnju novog petoosnog borverka TOS MAXIME I koji je nedavno pušten u rad.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Novi ugovor s Hrvatskom naftnom kompanijom INA
Porast proizvodnje i broja sklopljenih ugovora unutar naftnog programa. Tvrtka Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je sklopila ugovor u vrijednosti oko 700.000,00 € s Hrvatskom naftnom kompanijom INA u području bušotinskih zasuna, klase AA, EE i FF.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Ponuda usluge mjerenja sa 3D Mjernom rukom na terenu
Mjerna ruka Echo Plus 3.2 COORD3 je prenosiva koordinatna mjerna oprema koja se koristi za dimenzionalnu kontrolu različitih vrsta, a primjena joj je u kontroli i mjerenju obradaka/pozicija, međufaznoj kontroli, brzom izrađivanju prototipova te obrnutom inženjeringu.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Portalni CNC obradni centar
CNC Portalni obradni centar nudi preciznije i produktivnije usluge strojne obrade prema zahtjevima klijenta što je vidljivo kroz 3D obradu lopata Kaplan turbine.
Đuro Đaković Strojna Obrada : PRODAJA: MAAG Stroj za kontrolu ozubljenja
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. prodaje ispravan i kalibriran Stroj za kontrolu ozubljenja MAAG.
Đuro Đaković Strojna Obrada : PRODAJA: Reduktor dizalice D8-8262-00-000
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. prodaje trostepeni reduktor glavnog dizanja tereta oznake 25 N koji se ugrađuje u dizalice proizvodnje „Đuro Đaković dizalice“.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Proširenje API licence na proizvodnju bušotinskih glava i božićnih drvaca
ĐĐ Strojna obrada je uspješno zadovoljila sve zahtjeve American Petroleum Instituta te zasluženo primila novu API licencu proširenu na proizvodnju bušotinskih glava i božićnih drvaca.
Đuro Đaković Strojna Obrada : REMONT KOLNIH SLOGOVA ZA TRAMVAJE U AMSTERDAMU!
ĐĐ Strojna obrada d.o.o. surađuje s tvrtkom Bombardier Transportation iz Amsterdama obavljajući im usluge remonta kolnih slogova za njihove tramvaje. Više od 130 kolnih slogova treba biti remontirano u razdoblju 2011. i 2012. godine.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Sudjelovanje ĐĐ Strojne obrade d.o.o. na najvećem željezničkom sajmu Innotrans 2014
Innotrans je najveći sajam u pogledu željezničke tematike koji prikuplja zainteresirane firme i pojedince iz cijelog svijeta, a održava se svake dvije godine. Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. je prepoznala važnost sajma te i ove godine odlučila prezentirati svoje proizvode.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Sudjelovanje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na sajmu InnoTrans 2018 u Berlinu
Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.sudjeluje i ove godine na vodećem međunarodnom sajmu za transportnu tehnologiju u svijetu - Innotrans 2018.
Đuro Đaković Strojna Obrada : Sudjelovanje Đuro Đaković Strojne obrade d.o.o. na sajmu Valve World Expo 2014 u Dusseldorfu
Valve World Expo je najvažniji međunarodni sajam ventila i opreme, kao i njihovih dijelova, namjenjenih različitim industrijskim granama poput petrokemijske, kemijske, prehrambene i procesne, a održava se svake dvije godine u Dusseldorfu.